web analytics

Новий Потяг до Аеропорту Катовіце

10 грудня 2023 року Koleje Śląskie відкрили новий маршрут S9 до аеропорту Катовіце. Новий маршрут проходить через такі міста: Ченстохова – Ченстохова-Раків – Порай – Мишков – Заверце – Поремба – Сьовєрж – Мєржєціцє – Пирзовице Лотніско (аеропорт Катовіце) – Мястечко Шльонське Центрум – Тарновські Ґу́ри. Лінію обслуговує 10 пар поїздів щоденно.

Запуск залізничного з’єднання з аеропортом Катовіце став можливим завдяки реконструкції та ревіталізації залізничної лінії 182 Заверце – Тарновське Ґу́ри, проведеної PKP Polskie Linie Kolejowe SA за підтримки коштів Європейського Союзу.

До 2028 року перед станцією “Пирзовице Лотніско” відкриється центральний пасажирський термінал для аеропорту Катовіце; його буде пов’язано зі станцією тунелем. Між станцією та новим терміналом буде центр із зупинками для автобусів.

За пасажиропотоком аеропорт Катовіце входить до ТОП-5 у Польщі. В аеропорту Катовіце базуються найпопулярніші європейські лоукостери Wizz Air та Ryanair.

Аеропорт Катовіце – міжнародний аеропорт, розташований у Пирзовице, за 30 км на північ від центру міста Катовіце, Польща.

Аеропорт має три пасажирські термінали A, B (відправлення) і C (прибуття), а також вантажний термінал. Термінал А обслуговує всі не-шенгенські рейси, в той час як Термінал B — всі шенгенські рейси.