web analytics
Захист у Норвегії

Українці Що Подорожуватимуть Додому Можуть Втратити Захист у Норвегії

Українці, які отримали захист у Норвегії, можуть втратити свій статус проживання, якщо вирішать повернутися до своєї батьківщини, повідомили норвезькі влади. Згідно із загальною директивою від Міністерства юстиції та готовності до надзвичайних ситуацій для Норвезької директорії імміграції (UDI), іноземці, які отримали захист у Норвегії, можуть стати перед ризиком втрати дозволу на проживання, якщо повернуться в країну, звідки шукали притулку.

Раніше для українців із тимчасовим колективним захистом існував виняток із цієї директиви. Однак цей виняток тепер скасовано.

Міністр юстиції та громадської безпеки Норвегії Емілі Енгер Мель підкреслила, що якщо українці під таким захистом можуть вільно подорожувати в Україну та повертатися до Норвегії, це може вказувати на те, що їм вже не потрібен захист у Норвегії.

“Якщо українці із тимчасовим колективним захистом подорожують туди і назад між Норвегією та Україною, це може свідчити про те, що їм вже не потрібен захист у Норвегії. Я тепер хочу ставитися до українців та інших національностей рівно відносно наслідків таких подорожей”, – зазначила Емілі Енгер Мель, міністр юстиції та готовності до надзвичайних ситуацій.